Vi använder cookies för att säkerställa att du får maximalt utbyte av vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra dina inställningar så ger du ditt medgivande till att cookies från oss används.

Intresseanmälan till studien om Föräldrawebben

Tonårstiden kan vara en spännande och rolig tid för en familj, men kan också innebära utmanande situationer och fler konflikter. Många föräldrar känner behov av råd och information. Av det skälet startar en studie på Karolinska institutet i december 2017 om detta.

Alla vårdnadshavare i hela Sverige med barn i åldern 11-17 år är välkomna att anmäla sig till studien. Vårdnadshavare som deltar kommer under 5-7 veckor att få gå internetutbildningen "Föräldrawebben", där man via vår hemsida får del av information, filmer och övningar att göra hemma. Medan utbildningen pågår har vårdnadshavarna också tillgång till support via webben av familjeguider, som kan svara på frågor och hjälpa till att lösa problem. Forskargruppen har tidigare genomfört studier som visat att föräldrautbildning via internet leder till positiva förändringar i relationen mellan vårdnadshavare och barn. I de studierna fick endast vårdnadshavare som hade många konflikter med sina barn eller ungdomar delta. I denna studie är det inget krav, eftersom vi vill undersöka hur utbildningen fungerar oavsett om man upplever några problem eller inte.

De föräldrar som deltar i studien kommer att få svara på frågeformulär via hemsidan vid tre tillfällen. Frågorna handlar främst om hur man mår och vad man gör som förälder, men även om hur tonåringen mår och beter sig. Vid varje tillfälle tar det cirka 30 minuter att besvara frågorna.

Deltagare i studien kommer att lottas till två grupper, där den ena gruppen får börja utbildningen omgående medan den andra får vänta i fem veckor innan utbildningen startar.

Ansvarig forskare är Ata Ghaderi (ata.ghaderi@ki.se).

Vill du ha mer information?

Om anmäla intresse till studien fyller du i kontaktuppgifter nedan. Observera att anmälan inte är bindande. När du gjort en anmälan kommer du att bli uppringd av oss och få ytterligare information.

Uppgifterna du anger nedan sparas på en säker server som endast forskarna på Karolinska institutet kommer åt.


Intresseanmälan till studien är nu stängd!

Eventuellt kommer vi att öppna för fler anmälningar framöver. Information om det kommer att finnas på denna sida.

Uppgifter om dig som vårdnadshavare