Vi använder cookies för att säkerställa att du får maximalt utbyte av vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra dina inställningar så ger du ditt medgivande till att cookies från oss används.

Tryggare barn

Föräldrastödsprogrammet Tryggare barn är en kurs i lugnt föräldraskap där fokus ligger på att stärka relationen och att förebygga risksituationer mellan barn och föräldrar. Programmet riktar sig till föräldrar inom socialtjänsten som har fått en orosanmälan om våld eller kränkning mot barn. Klicka här för mer information om programmet.

Pågående studie! Vill ni vara med?

Det finns en stor brist på forskning på vad som hjälper familjer där våld mot barn förekommer. Denna brist hoppas vi minska med en ny studie av Tryggare barn, som KI nu har beviljats forskningsmedel för att genomföra. Det blir Sveriges första randomiserade kontrollerade studie (RCT) för målgruppen. I studien utvärderas effekter genom att föräldrar slumpas till antingen sedvanlig handläggning/insatser (den hjälp familjerna annars hade fått) eller sedvanlig handläggning plus Tryggare barn.

Hör Martin Forster berätta i filmen nedan...

Om studien i media

P1, 5 februari 2019. En förälder delar med sig av sina erfarenheter av Tryggare barn och Martin Forster berättar om studien. För att lyssna, klicka här (2:30) eller här (7:04).

KI erbjuder nu kommuner att delta i studien. Välkomna med att göra en intresseanmälan för mer information‬!

Slutfört projekt

2018-2019 utvärderades Tryggare barn för första gången i ett forskningsprojekt i en förstudie till den randomiserade studien nämnd ovan. Studien är nu slutförd men ännu inte publicerad. Klicka på knappen nedan för att läsa mer.