Vad anser ni om fysiska eller digitala gruppledarutbildningar?

Nedan är ett svar från PLUS (plus@stockholm.se).

Om ni har möjlighet att fortsätta att hålla gruppledarutbildningen fysisk så tycker vi att det är det allra bästa, då situationen med Corona och möjligheten att ge gruppledarutbildningen digitalt är en nödlösning eftersom programmet inte är utvecklat eller anpassat för det digitala formatet. Ni får fatta beslutet själva hur ni vill göra men om ni kan ha utbildningen fysisk och ändå följa regeringen och folkhälsomyndighetens rekommendationer så är det toppen! Vad gäller att ni är modeller så är det viktigare för deltagarna att ni är modeller för hur föräldragrupperna sedan ska hållas när allt, förhoppningsvis snart, är som vanligt igen.

Gruppledarfärdigheterna är ju desamma, även om de kan vara svårare att tillämpa i det de digitala föräldragrupperna, så kanske att ni kommer att få hantera lite extra utmaningar kopplat till det. Dock har vi gjort så att alla problem av ren teknisk karaktär som uppstår i föräldragrupperna, har vi hänvisat gruppledarna att vända sig till sin arbetsplats it-support då de får snabbast och bäst hjälp där. Självklart kan de behöva extra stöd och pepp i det digitala formatet men som sagt så är fortsatt fokus på gruppledarfärdigheter.

Ni har säkert sett detta (råd och tips digitala föräldragrupper) men det kan ni ju ge era deltagare inför deras föräldragrupper, vi på plus och samlat in erfarenheter, råd och tips som kommit in till oss.

PLUS Stockholm